Το KAPANİ Project είναι µια δράση πολιτισµού, πολυσδιάστατη και φρέσκια στην πόλη της Θεσσαλονίκης που πραγµατοποιείται στο Καπάνι, την παλαιότερη αγορά της Θεσσαλονίκης και σηµείο αναφοράς άλλοτε για την εµπορική ζωή της πόλης. Ως δηµιουργική αντίδραση στη σταδιακή εγκατάλειψη της αγοράς, το project συστήνει ξανά το Καπάνι ως τόπο αλληλεπίδρασης όπου η γνώση και η παράδοση συναντούν τη δηµιουργία, την κοινωνική και επαγγελµατική κινητικότητα. Ανάµεσα σε ψάρια, φρούτα, µυρωδιές, υφάσµατα, αρώµατα, χρώµατα και παραδόσεις, µουσικοί, ηθοποιοί και καλλιτέχνες εικαστικοί συµπράττουν µε τους εµπόρους της αγοράς, µε φόντο τα ανοιχτά παραδοσιακά καταστήµατα και τους πολύβοους δρόµους της αγοράς -πειραµατίζονται και συνδηµιουργούν.

Στο σύµβολο «γράµµα ‘Κ΄-τηλεβόας» που τρέχει όλη την καµπάνια της δράσης, κλείσαµε την εικόνα της παλαιότερης αγοράς µε τη νέα δράση πολιτισµού που θα πραγµατοποιηθεί σε αλληλεπίδραση µαζί της. Όπως οι καταστηµατάρχες στο Καπάνι µας προσελκύουν µε τη δυνατότερη φωνή τους να αγοράσουµε το εµπόρευµά τους, το KAPANİ Project καλεί τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης να παρακολουθήσουν µουσικούς, ηθοποιούς, καλλιτέχνες και να φτιάξουν έναν νέο κόσµο, µέσα στον παλιό γεµάτο ενέργεια και φαντασία. Την εικόνα συµπληρώνουν καθαρά, έντονα χρώµατα, τα χρώµατα που θα µείνουν µαζί σου, φεύγοντας από το Καπάνι.​

Kapani Project 2017

Από τις 00.01 έως τις 23.59.

Έρχεται ξανά για να μας θυμίσει μέσα από μουσικές, εικαστικά, ταινίες και performances... εκείνο το ταξίδι στις γεύσεις και τα αρώματα της αγοράς. Έρχεται ως η μεγάλη γιορτή της αγοράς, ως το σημείο συνάντησης του νέου με το παλιό, ως η κοιτίδα των πιο αυθόρμητων εμπνεύσεων εντός του αστικού περιβάλλοντος. Από την Ασκητού ως την Βλάλη, από την Σπανδώνη ως την Κυδωνιάτου... τα στενά της κεντρικής αγοράς “Καπάνι” θα φιλοξενήσουν την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017... τρία stages, επτά live, δέκα performances, δεκαπέντε dj sets. Σε ρυθμούς alternative, free style, αλλά και με ζωντανές μουσικές του δρόμου. Μεταξύ άλλων στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης θα έχουμε την ευκαιρία θα γνωρίσουμε την αγορά απ' άκρη σ΄ άκρη, μέσα από έναν ξεχωριστό περίπατο “Τhessaloniki Walking Tour”.

Το “Kapani Project” μας πάει και cinema! 

Με χαρακτηριστικό του την μεταμεσονύκτια έναρξη και με ροή 24ωρη, το “2o Kapani Project” μας περιμένει με μεταμεσονύκτιες προβολές σε μικρά καταστήματα της αγοράς, που παραμένουν κλειστά, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Είναι η δεύτερη φορά που το ΦΚΘ συναντά το Καπάνι σε συνεργασία με το “Kapani Project”, με στόχο την συνύπαρξη όλων των τεχνών σε ένα τόσο σπουδαίο σημείο της Θεσσαλονίκης, ιστορικά και αρχιτεκτονικά. 

Παρουσίαση: Κωστής Ζαφειράκης

Kapani Project 2016

Το «Καπάνι Project», που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 5 Οκτωβρίου 2016 στην κεντρική αγορά της Θεσσαλονίκης «Καπάνι», αποτελεί μια δράση πολιτισμού, πολυμορφική, πολυπρόσωπη, πολυδιάστατη, πρωτοποριακή. Σε αυτό το ολοήμερο project μουσικοί, ηθοποιοί, εικαστικοί και άλλοι… έδωσαν τον δικό τους παλμό, μοιράστηκαν τις μουσικές τους, έφτιαξαν έναν κόσμο γεμάτο ενέργεια και καινούργιες ιδέες. 

IMG_2182
IMG_2734
IMG_2187
IMG_2084
IMG_1926
IMG_1869
IMG_1916
IMG_9488
IMG_1809
IMG_9680
IMG_1720
IMG_1746
IMG_1817
IMG_2781
IMG_1652
IMG_1770