top of page
Logo_Blue_2_2x.png

Το Kapani Project μετά από 5 απόλυτα επιτυχημένες διοργανώσεις επιστρέφει! Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στο πιο κομβικό της σημείο, εκτυλίσσεται για άλλη μια χρονιά μια ρετρό και ζωντανή ιστορία της πόλης μέσα από τον ήχο και τον παλμό ενός από τα πιο δημιουργικά projects.

 

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 1 Οκτωβρίου τα σοκάκια της Σπανδώνης και Βλάβης υποδέχονται το Kapani Project 2023. Μια διοργάνωση που από το 2016, άνοιξε τον δρόμο για τη νέα πορεία της ιστορικής Αγοράς Καπάνι, με φιλότεχνες δράσεις που έφεραν μια φρέσκια πνοή εδραιώνοντας έναν νέο χαρακτήρα σ’ αυτή.

 

Σεβόμενοι τη λειτουργεία και την κουλτούρα της αγοράς και στοχεύοντας, παράλληλα, στην ανασύστασή της μέσα από την τέχνη, το Kapani Project στην 6η του διοργάνωση εξακολουθεί να δημιουργεί βιωματικές εμπειρίες και να προτείνει καινοτόμες δράσεις, συμβάλλοντας σημαντικά στη διαμόρφωση της νέας ταυτότητας της αγοράς.

 

Καλλιτέχνες συμπράττουν με τους επαγγελματίες, τους θαμώνες και τους περίοικους της Αγοράς Καπάνι σε μια διήμερη γιορτή με φόντο τους πάγκους, τα προϊόντα, την κίνηση και τον παλμό της καθημερινότητας. Όλα αυτά μέσα από ένα εκρηκτικό πρόγραμμα που αναδεικνύει το νέο πρόσωπο της αγοράς και αποτελείται από ιδιαίτερα live και dj sets, performances, street food και παράλληλες δραστηριότητες, που έρχονται να συστήσουν σε κάθε επισκέπτη μία νέα βιωματική εμπειρία ψυχαγωγίας μέσα από την τέχνη και τον πολιτισμό.

Το ρεμπέτικο συναντά τη δημοτική μουσική, η ροκ εμπνέεται από την ελληνική folklore, οι τρομπέτες συστήνουν νέες μουσικές προσμίξεις βασισμένες σε ethiopian μελωδίες, cinematic soul, hip hop και underground rock αναφορές και η tech-house λικνίζεται αλαφιασμένη σε disco και funk ρυθμούς. Ένα ευρύ φάσμα μουσικών επιλογών έρχεται να αφηγηθεί ιστορίες από όλο τον κόσμο με το πρώτο «κύμα» του line up να κάνει ολικό take over!

 

Οι Κούπες, Argalios, Mr. Gore, Amano, Anna Maria Papagianni, Love Issues, Kapten, Stefy, Tengu Ni Naru είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που θα σας καλωσορίσουν τη φετινή χρονιά στον χώρο της αγοράς Καπάνι μέσα από ένα διήμερο πρόγραμμα, γεμάτο μουσική, έμπνευση και αντιθέσεις!

 

Τη μουσική σκηνή θα συνοδεύσει ένα άκρως ενδιαφέρον πρόγραμμα παράλληλων δράσεων με performances, που έρχονται να θίξουν κοινωνικούς προβληματισμούς, να προτείνουν λύσεις, αλλά και να ανοίξουν νέους διαύλους επικοινωνίας με τις παραστατικές τέχνες.

 

Την αρχή θα κάνει η Μαρία Λάππα με ένα Μask Performance Master Class. Δρώντας μέσα από τη φιλοσοφία του zero-waste, το σεμινάριο επιθυμεί να δημιουργήσει ένα πεδίο προβληματισμού γύρω από τους τρόπους και την ποιότητα της θρέψης του ανθρώπου στον 21ο αιώνα, χρησιμοποιώντας πρακτικές από ζωντανή τέχνη της performance.

 

«Ξανασκέψου τον χαρακτήρα του φαγητό σου». Οι συμμετέχοντες σε αυτό το 4ωρο εργαστήριο performance, χρησιμοποιώντας βρώσιμα υλικά, πηλό και το σώμα τους, θα πειραματιστούν με την κατασκευή Μάσκας “in Situ” και την ανάδυση των «παραστατικών χαρακτήρων» που απελευθερώνονται από τη διαδικασία, με στόχο να δημιουργήσουν ένα συλλογικό happening μετακινούμενο στην αγορά. 

Χρήσιμες Πληροφορίες

Οι συμμετέχοντες χρειάζεται να έχουν μαζί τους ρούχα που δεν θα τους ενδιαφέρει να λερωθούν, πετσέτα και σαπούνι.

 

Πληροφορίες/Κρατήσεις θέσεων: 6987933045 (What’s Up/Viber)

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσους θα ήθελαν να γνωρίσουν την συγκεκριμένη πρακτική, ανεξαρτήτου εμπειρίας.

 

Από 12 ετών και άνω.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ!

 

Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερες εκπλήξεις σύντομα…

Το φετινό Kapani Project τελείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και υποστηρίζεται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης και τον Σύλλογο Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου.

Kapani Project 2023


Σάββατο 30 Σεπ. & Κυριακή 1 Οκτ.

Αγορά Καπάνι

Είσοδος ελεύθερη

2022 Highlights

IMG_2182
IMG_2734
IMG_2187
IMG_2084
IMG_1926
IMG_1869
IMG_1916
IMG_9488
IMG_1809
IMG_9680
IMG_1720
IMG_1746
IMG_1817
IMG_2781
IMG_1652
IMG_1770
bottom of page